Merhaba dostlaR;
bu aralar kendi işlerimin yoğunluğu nedeni ile sitenizi ziyaret edemiyorum ..
ileriki zamanlarda daha sık görüşürüz..
sunu şeklinde hazırlamak isterdim ama bu aralar zamanım çok az
Gülçin dost
objelerin gölgelendirilmesi:
fotoshopta sağ köşede (genellikle orada oluyor yoksa window dan layers seçeneği ile ekrana getir küçük resmin üzerinde sağ tıkla blending optinsi seç...
inner glov(içe doğru gölge) yada outer glow (dışa doğru) ile yapılıyor
BEN KENDİ İŞİMİ KENDİ YAPANLARDANIM DERSEN..
öncelikle gölgelendirme yapacağımız objeyi arka plandan ayırmamız gerekir pen araç çubuğu mükemmel seçim çizim bittikten sonra CTRL + ENTER tuş kombinasyonunu kullanın
yürüyen karıncaları göreceksiniz
CTRL + J tuş kombinasyonunu kullanın iki defa (seçili alanı boş bir katmana bütünden kopyalar )
CTRL + Maus ile sağ alt köşede (genellikle) layer mnüsünden yeni oluşan layer üzerinde bir defa tıklayın
yürüyen karıncaları tekrar göreceksiniz
araç çubuğundan boya kovasını alın gölgenin rengini seçin (örn ben siyah seçerim bazende şekil olsun diye buz mavisi yaparım, hayallerinizi özgür bırakın bu sizin çalışmanız..
)
ALT + Blackspace (backspace : geri yönlü ok tuşu yada silme tuşu)
tuş kombinasyonuna bir defa basın
fotoğraf siyah olur
sonra karıncaları yok edin ...== CTRL + D yada select den deselect seçeneği ile
filter--> bulur--> gaussion bulur
girilecek değer fotografın pixeline göre değişir amma normal bir stüdyo çekimi için ben 25 yapıyorum dış ççekim layka için 12 siz deneme ile doğru değeri bulun
işlemi okeyleyin foto dışa taşmış olur şimdide opacity seçeneğini düşürün default değer 100 dür ben mesela objenin arkasına 16 yaparım zeminle birleşme noktasına 30 - 35 yaparım
( gölge hazır çoğaltıp çoğaltığ obje için kullanabiliriz...)
opacity değerini düşürdük
şimdide foto karanlıklaştı
layer i foto nun olduğu layerin hemen altına atın yani foto gölge layerin hemen üstünde olsun
son olarak CTRL + E ile layeri birleştirin işlem tamam
,
(ileride etkin sunularla görüşmek üzre dost kalın.)